Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر چین در افغانستان با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کنونی این کشور ناشی از مداخله غیرمسئولانه آمریکاست، گفت این کشور ذخایر ارزی ملتی را مسدود کرده که پول برای خرید نان شب و روز خود ندارند، با این حال ۴۳ میلیارد دلار برای اوکراین هزینه می‌کند.

به گزارش روز سه شنبه ایران اکونومیست از خبرگزاری صدای افغان (آوا)، «وانگ یو» سفیر چین کمک‌های نقدی و غیر نقدی کشورش را برای زلزله زدگان ولایت‌های شرقی کشور، «پکتیکا» و «خوست» به مولوی مطیع الله خالص رئیس هلال احمر افغانستان تسلیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وانگ یو همچنین گفت: «ما امروز در ادامه کمک‌های مردم چین به افغانستان ۲۰۰ هزار دلار پول نقد و ۱۸ قلم مواد غذایی و غیر غذایی انجمن صلیب سرخ کشور چین را به مسئولان افغانستان تسلیم کردیم تا در میان  آسیب دیده‌گان زمین لرزه اخیر توزیع کنند.» 

وی با بیان اینکه قلب مردم چین از وقوع زلزله اخیر در  ولایت‌های  شرقی افغانستان به لرزه در آمده است افزود مردم چین و افغانستان در غم و شادی با هم شریکند.

سفیر چین در افغانستان تاکید کرد که ما از زمان وقوع زلزله  در افغانستان تاکنون ۳۲۰ تُن مواد غذایی و غیرغذایی با هزینه ۷.۳ میلیون دلار به افغانستان کمک کردیم.  

وی همچنین به ادامه روند کمک‌های چین به افغانستان اطمینان داده گفت: «در چند روز آینده کمک‌های دیگر چین شامل ۲۰۰ تُن مواد غذایی و غیر غذایی نیز به افغانستان می‌رسند.» 

در همین حال مولوی «مطیع الله خالص» رئیس هلال احمر افغانستان از کمک‌های چین تشکر  کرد.

وی با بیان اینکه چین نقش بسیار برجسته‌ای  برای نجات آسیب‌دیده‌گان زمین زلزله اخیر ایفا کرده،  افزود: «تا کنون کمک‌های کشورهای هند، پاکستان، ایران، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و بنگلادیش برای حادثه اخیر به افغانستان رسیده است.» 

جمهوری اسلامی ایران، نخستین کشوری بود که کمک‌های انسان‌دوستانه خود را به این مناطق ارسال کرد.

زمین لرزه‌ای  به بزرگی  ۶.۱ ریشتر در مرکز  «پکتیکا»   بخش‌های از افغانستان و پاکستان را لرزاند. بر اثر این  زمین لرزه بیش از هزار نفر کشته  و بیش از ۳ هزار تن زخمی  شدند و بیش از ۱۷ هزار خانه مسکونی در  ولایت‌های  «پکتیکا» و «خوست»   تخریب شد.  

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، چین ، زلزله

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان چین زلزله سفیر چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۹۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت

"فرانک هوگربیتس هلندی" پیش از این نیز پیش بینی‌ وقوع زمین‌لرزه هایی با بزرگای ۶ تا ۷ ریشتر را برای نهم و دهم اردیبهشت ۱۴۰۲ در مناطق غربی و شمال‌شرقی ایران و عنوان کرده و پس از آن نیز در شهریور ۱۴۰۲ در توییتی، از زمین لرزه ای به قدرت ۸/۶ ریشتری مراکش خبر داده بود.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در خصوص ادعای اخیر وی به قدس آنلاین می گوید: فرانک هوگربیتس هلندی بدون انتشار هیچ دلیل یا مقاله علمی ادعا کرده بین ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت۱۴۰۳ زلزله قدرتمندی در دنیا رخ می دهد.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی

این کارشناس هلندی جای خاصی را به عنوان محل رخداد عنوان نکرده است. این گونه پیش بینی ها در پهنه های گسترده ای صورت می گیرد. هورگربیتس علاوه بر ادعاهای اخیر خود، در اسفند ۱۴۰۱ مدعی شده بود در نواری در منطقه غربی ایران زلزله رخ می دهد.

زارع ادامه می دهد: در واقع این نوع ادعاها چه از سوی هوگربیتس و یا همفکرانش مطرح شده باشد، عملا پیش بینی محسوب نمی شوند چراکه آنان ناحیه ای را هدف می گیرند که به احتمال زیاد هر زمین لرزه ای که در آن پهنه لرزه خیز رخ دهد آن را به صحت پیش بینی خود ربط دهند.

شایعات بی پایه و اساس

استاد پژوهشکده زمین شناسی می افزاید: پرسش اصلی اینجاست که مردم جامعه ایران تا چه اندازه به شایعات ترسناک و بی پایه و اساس واکنش نشان می دهند؟

پیش بینی زلزله در هیچ مقاله علمی تبیین و تشریح نشده است؛ چراکه توانایی پیش بینی دقیق زلزله به ویژه در زمان کوتاه و بی درنگ، همچنان پدیده ای محدود و پر از چالش برای بشر است.چه خوب است مخاطبان هوگربیتس و تمام آنانی که به شیوه او مشغول به توسعه ایده های شبهه علمی خود هستند، موارد پیش بینی های اشتباه و غیر معتبر را نیز راستی آزمایی و بازتاب دهند تا صرفا یک زلزله مهم پیش بینی شده ششم فوریه ۲۰۲۳ موجب نشود تا همه دیدگاه ها و نظرات شان صحیح پنداشته شود.

این استاد دانشگاه بیان می کند: توجه به این نکته ضروری است که پیش بینی زلزله در هیچ مقاله علمی تبیین و تشریح نشده است؛ چراکه توانایی پیش بینی دقیق زلزله به ویژه در زمان کوتاه و بی درنگ، همچنان پدیده ای محدود و پر از چالش برای بشر است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی اذعان می کند: در حال حاضر بیشتر زمین لرزه ها بدون هیچ هشداری رخ می دهند، این در حالی است که روش‌هایی برای شناسایی مناطق با خطر افزایش یافته است و پیش‌یابی و پیش‌بینی زلزله برای کوتاه مدت وجود دارد که توسط پژوهشگران زلزله شناسی آزموده می شود؛ اما به جرئت می توان گفت هنوز هیچ روش قابل اعتمادی به ویژه برای پیش بینی زمان دقیق زلزله وجود ندارد.

زارع می افزاید: هوگربیتس که زلزله شناس نیست، در حوزه ای مداخله می کند که تخصصی در آن ندارد، ولی با ایجاد فضایی هیجان انگیز در رسانه‌ها، پیرامون پیش‌بینی‌هایش هر روز توجه بیشتری از افکار عمومی را به خود جلب می کند؛ رفتاری که مصداق بارز شبه علم است.

وی ادامه می دهد: علاوه بر این، او به‌روزرسانی‌هایی را در مورد تحقیقات جدید مرتبط با فناوری پیش‌بینی زلزله و کاربرد آن در کشورهای مختلف در سراسر جهان ارائه می‌کند که همگی با سبک بصری منحصر به ‌فردی ارائه شده‌اند که درک آنچه را که در هر لحظه در حال وقوع است برای خوانندگان آسان می‌کند؛ بنابراین شکی نیست که این عده همچنان از طریق رسانه های اجتماعی مطالبی را مهمی را با ظاهری علمی و با به کاربردن برخی واژه ها و نمادهای تخصصی ارائه می کنند و از این طریق بر افکار عمومی اثر می گذارند، در حالی که منطق و استدلال علمی و شواهد کافی و قابل آزمون در مورد آن ها وجود ندارد.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • زلزله احمد سرگوراب خسارتی نداشته است
  • کنعانی: اعمال تهدید و فشار بر دیوان کیفری بین‌المللی شرم‌آور و نگران کننده است
  • نتایج مهم تحولات کنونی آمریکا در آینده به چشم خواهد آمد
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر